Zie voor de meest actuele ervaringen op de facobook-pagina AnkyZwemmen


27-03-2011   Van: Kaj van Dasselaar   Over: Zwemmen voor Baby's

Lieve Anky,
Ik zwem inmiddels alweer een tijdje bij Barbara en soms even bij mijn papa bij VIZ, want ja ik ben al twee!!   En een echte waterrat.
Ik heb het enorm naar mijn zin bij jou gehad.  En zo nu en dan spring ik even weer bij jou in het water om je een knuffel te geven.
Mijn mama komt straks weer, want mijn broertje of zusje komt eraan...
Dikke knuffel van KAJ van Dasselaar


26-01-2011   Van: Mellenie Adema - Vliegen   Over: Anky.Zwemmen algemeen

Hallo Anky en Barbara,
Via dit berichtje wil ik jullie laten weten dat ik eind juli 2010 mijn C diploma heb gehaald!!!  Ik ga nu niet meer verder met zwemmen om meer diploma's te halen, wel heb ik nog elke week schoolzwemmen.
Groetjes Britt Onsman


15-12-2010   Van: Martijn, Sander en Emma   Over: Anky.Zwemmen algemeen

Lieve Anky.

Na meer dan 6 jaar is het echt voorbij.  Begonnen met zwangerschapszwemmen in 2003 en nu anno 2010 en drie kinderen verder is het echt voorbij.

Namens ons allemaal:

Bedankt voor de gezellige en fijne zwemlessen. Je ben een kanjer.

Liefs en dikke knuffel van ons allemaal.


03-02-2010   Van: Mellenie Adema - Vliegen   Over: Anky.Zwemmen algemeen

Hallo juf Anky en juf Barbara,
Via dit berichtje wil ik jullie laten weten dat ik op 28 november 2009 mijn zwemdiploma A heb gehaald!  Momenteel ben ik nog druk aan het oefenen voor mijn zwemdiploma B.
Dikke kus van Britt Onsman


08-04-2009   Van: Nynke Algra Visser   Over: Zwemmen voor Baby's

Anky, harstikke bedankt voor alle jaren zwemplezier, die je ons (Denise, Michelle en mijzelf) hebt gegeven.  Denise heeft inmiddels haar C diploma gehaald en Michelle gaat nu oefenen voor haar eerste berediploma bij Barbara.
Ik ben altijd met plezier naar het babyzemmen gegaan.  De manier van lesgeven, de sfeer, het kontakt met elkaar en het allerbelangrijkste het kontakt en plezier met je kind zullen mij altijd bijblijven.
Een prachtig mooie herinnering, bedankt daarvoor!!


12-02-2009   Van: Caitlin Flapper   Over: Zwemmen voor Baby's

Hallo Lieve Anky.  Met 7 weken ben ik samen met mijn mama begonnen met zwemmen, wat ik altijd erg fijn vond.  Ontspannen kwam ik altijd uit het water, wel was ik daarna altijd erg moe!  Helaas hebben mijn papa en mama besloten om te stoppen met zwemmen voorlopig, omdat ik steeds wat verkouden ben/was en dit niet over wil gaan.

Ik vind dit niet leuk maar ik begrijp natuurlijk wel dat mijn papa en mama het beste voor me willen.  Omdat wij en vooral IK de lessen erg leuk vonden hoop ik dat mijn papa en mama misschien als ik ietsje ouder ben het zwemmen weer oppakken!  Voor nu lieve Anky, BEDANKT VOOR JE LEUKE LESSEN, GA JE MISSEN!!
Dikke knuffel, Caitlin Flapper, Bolsward.


11-02-2009   Van: Simona Grobbe   Over: Zwemmen voor a.s. Moeders

Ik was steeds van plan om te gaan zwangerschapszwemmen.  Maar kwam er niet van en ben toch begonnen maar was toen al 35 weken zwanger en heb maar 4 keer kunnen zwemmen.  Maar dat was zeker de moeite waard, je doet er goeie oefeningen en als laatste de ontspanningoefeningen die het lekkerst waren.  Ik zou zeggen: iedereen die dit wil gaan doen, begin er op tijd mee want het is erg leuk en goed voor je lichaam.


21-01-2009   Van: Karen Dijkstra   Over : Zwemmen voor Baby's


Dit is Tim Dijkstra (toen hij 8 weken oud was), we zwommen op de woensdagavond om 18:00 bij Anky … op een gegeven moment met een hele vriendengroep.  Altijd ontzettend gezellig!

Nu is Tim al bijna 2,5 jaar en zwemmen we bij Barbara.
Tim is helemaal watergek en absoluut niet bang!
Toch missen we Anky wel en hopen we snel weer bij haar te kunnen komen met onze jongste spruit Niek.

Ik duim dat ze snel een plaatsje heeft.
Liefs, Karen


21-01-2009   Van: Karen Dijkstra   Over: Zwemmen voor a.s. Moeders

Tijdens mijn 2 zwangerschappen heb ik bij Anky in het water gelegen voor het zwanger- schapszwemmen.  Vaak ontzettend veel lol gehad met alle andere zwangeren die net als mij zich een weg probeerden te banen ^_^   Anky zette soms flink de vaart erin waardoor we nog harden moesten dan we al gingen.
Erg vermoeiend .... maar dan de ontspanningsoefeningen.  Als ik dat wekelijks nog eens mocht doen nu ik niet meer zwanger ben --> Heeeeeerlijk!  Ondanks dat het niet een hele zware belasting is, omdat iedereen het op haar manier kan doen in haar eigen tempo, is het ontzettend goed voor je conditie en je zwangere lichaam!
En dan het moment dat je het water weer uit moet ... haha!  Iedereen die het al heeft gedaan, snapt wat ik bedoel.  Degene die het nog niet gedaan hebben ... snel ervaren zou ik zeggen haha!
Groetjes, Karen


15-10-2008   Van: Mellenie Vliegen (mama van Britt Onsman)   Over: Anky.Zwemmen algemeen

Lieve Anky en Barbara, Mijn mama laat over mij ook even een berichtje achter.  Met 8 weken ben ik begonnen met babayzwemmen bij Anky.  Heerlijk ontspannen kwam ik elke week uit het water.  Nadat ik 2 jaar geworden was, ben ik bij Barbara in de zwemgroep gekomen.  Ik heb me ook hier prima vermaakt en was totaal niet bang voor water!  Mijn mama heeft zich trouwens ook prima vermaakt met de andere ouders die er dan waren, ze kletste dan heel wat af en we stonden heel lang onder de douche!
Toen ik 4 jaar geworden ben, ben ik in Drachten op zwemles gegaan en dit doe ik nu nog steeds.  Ik vind het zwemmen erg leuk, maar ik klets ook wel eens even met mijn zwemjuf!
Wanneer ik mijn zwemdiploma A heb gehaald laat ik het wel even weten!
Anky, misschien dat je mijn mama nog wel weer tegenkomt bij zwemmen voor as. moeders, want ik krijg een broertje of zusje volgend jaar!
Kus van Britt Onsman


25-09-2007   Van: Aaron Raab   Over: Anky.Zwemmen algemeen

Lieve Anky en Barbara,  Afgelopen zondag heb ik mijn C-diploma gehaald.  Ik ben er heel trots op.  Toen ik klein was had ik altijd en alleen maar ooronsteking en moest telkens geopereerd worden.  Ik mocht nooit in het water of in bad en was dus geen water gewend.  Toen ik eindelijk op zwemles mocht, hadden veel vriendjes al hun A-diploma; ik dus niet en het ergste was: ik vond onder water gaan eng.  Toen ik op zwemles moest, vond ik dat echt vreselijk niet leuk.  Mijn moeder wist niet wat ze moest doen.  Ik moest wel kunnen zwemmen.  Toen zijn we eerst samen bij Anky gaan zwemmen en later bij Barbara.  En dat was gewoon super leuk en heel gezellig.  Het ging heel rustig en toen durfde ik gewoon wel.
En nu heb ik dus mijn A, B én C.  De meeste van mijn vriendjes zijn na A gestopt en dus ben ik nu lekker veel verder dan zij.  Anky en Barbara, heel erg bedankt !! Aaron


19-09-2007   Van : Astrid Muylaert   Over : Anky.Zwemmen algemeen

Ik heb al 1x gezwommen bij zwangerschapszwemmen en dit is mijn 2x keer.  Bij de 1e zwangerschap heb ik niet gezwommen omdat ik toen niet wist dat het er was, wat ik erg jammer vindt.  Maar dat haal ik nu dubbel in, want het is erg ontspannend en voor mijn rugklachten heerlijk!
Heb wel met beide kinderen op babyzwemmen gezeten, waar we nu profijt in hebben met het vervolg-zwemmen.  Mijn dochter van 5 kan al bijna afzwemmen voor haar A en mijn zoontje zwemt nu bij Barbara en is totaal niet bang.  Als mijn derde er is dan ga ik zeker weer babyzwemmen bij Anky.
Astrid Muylaert, moeder van Vicky, Eran en derde opkomst.


30-08-2007   Van : Marjan   Over : Zwemmen voor a.s. Moeders

Hallo, ook ik heb een groot gedeelte van mijn zwangerschap gezwommen en vond het een hele leuke ervaring!!  De woensdagavond groep was ontzettend gezellig, we hebben lekker gekletst terwijl Anky ons ondertussen flink liet "zweten".  Vooral het ontspannings-kwartiertje was heerlijk.
18 Augustus is ons zoontje Daniel met een keizersnee geboren en zodra mijn conditie weer wat beter is gaan wij zeker weer naar Anky voor het babyzwemmen!!!    Marjan


16-08-2007   Van : Mama van Esmee  Over : Zwemmen voor Baby's

Esmee zwom vanaf 4 maanden bij Anky en we proberen nu bij Barbara op peuterzwemmen te komen.  Esmee heeft ontzettend veel plezier in het water en is er totaal niet bang voor.
Of het nu onder de douche, in bad of in het zwembad is, ze heeft de grootste lol ook al gaat ze kopje onder.  Ik kan het echt iedereen aanraden!
Bedankt voor de leuke tijd en hopelijk tot snel met onze kersverse zoon!


17-07-2007   Van : Winifred Gejas  Over : Zwemmen voor Baby's

Hoi Anky.  Na 5,5 maand zwemmen bij Barbara heeft Tycho zijn teddybeerdiploma gehaald...  Mede dankzij jou is hij niet bang voor water en is hij een echt waterratje geworden!  Tycho en ik willen jou bedanken na die hele leuke tijd bij jou....
We missen je nog steeds heel erg, maar ja, kleine mannetjes worden groot!
We gaan heel erg goed oefenen voor teddybeer2, dat beloven we jou!
Een hele dikke kus van Tycho voor jou!


07-02-2007   Van : Nicky  Over : Zwemmen voor Baby's

Hoi Lieve Anky,  Vanavond ga ik voor het eerst bij Barbara zwemmen.  Ik zal je missen.
Heb het altijd super leuk gevonden.  Dikke kus van Nicky


02-11-2006   Van : Bernadette Hage  Over : Zwemmen voor Baby's

Hallo Anky.  Ik ben Lisa en ik zwem al meer dan mijn half leventje bij Anky.  En leuk dat ik dat vind!!!  Vooral als mama mij door het water heen slingert en plonst.  Anky bedenkt elke week weer wat leuks en we krijgen ook vaak mooie speeltjes om kunstjes mee te doen. 
Wat ik nou erg leuk vind zijn de liedjes en de dansjes die we altijd in een grote kring zingen en dansen.  Naast het zwemmen dans ik namelijk ook heel graag met mama en alleen aan de tafel thuis.  Anky is erg aardig en altijd vrolijk, maar ik moet soms toch wel bijna een beetje huilen als Anky mij vast heeft, ik ben toch het liefst bij mijn mama als ik in het water dobber. En mijn nicht Kimberley (2,5jaar) vond het ook erg leuk om een keer met Anky te mogen zwemmen, zij is ook nog voor het eerst koppie onder water gegaan en ook nog op de foto gekomen.  Wauw!!!
Dit is een foto met Kimberley, heeft haar mama gemaakt toen zij mee mocht zwemmen in de herfstvakantie.


13-03-2006   Van : Nathan  Over : Zwemmen voor Baby's


Hallo Anky,

Vanaf dat ik 8 weken was zwem ik al bij jou en nu ben ik alweer 2 jaar!  Dat betekent, dat ik nu naar peuterzwemmen ga, vandaag voor het eerst.  Bedankt voor alle leuke lessen die we hebben gehad!

Kusje van Nathan


25-02-2006   Van : Marten van Dijken   Over : Zwemmen voor Baby's


Bedankt voor de gezellige zwemlessen.  Mis je me al een beetje?  Ik wel, ik mis je knuffels.

Ik heb nog steeds geen broertje of zusje, maar als er wat geboren is zal ik het je laten weten.

Veel liefs en een knuffel.

Doei. Marten


21-03-2005   Van : Frederika en Sèna   Over : Zwemmen voor Baby's

Vandaag hebben we voor het laatst bij Anky gezwommen.  We hebben het goed naar ons zin gehad en hopen dat het bij Barbara net zo leuk is.  Anky, bedankt voor het lesgeven en we zien elkaar wel weer.  Doeiiii, groetjes Frederika en Sèna


10-03-2005   Van : Erin Wetting   Over : Zwemmen voor Baby's

Hallo, ik ben Erin Wetting en ben nu anderhalf en zwem alweer meer dan een jaar bij Anky.  Evenals mijn grote zus in het verleden vind ik het erg leuk om bij Anky mijn kunsten in het water te vertonen en te leren.  Ik kan het echt iedereen aanraden.
Heel veel zwemgroetjes van Erin.   PS   Anky, je bent een kanjer.


24-02-2005   Van : Maria Zeilstra   Over : Zwemmen voor Baby's

Daan is bijna 2 jaar en dat betekent het einde van de zwemlessen bij juf Anky.  We hebben het alledrie (papa, mama en Daan) ontzettend leuk gevonden de afgelopen bijna-2-jaar!  We zijn blij dat we met Daan zijn gaan zwemmen, hij vindt het water geweldig en de lessen vond hij ook altijd erg leuk!  Dus bij deze nogmaals bedankt voor de leuke tijd!  En alle moeders van de groep van dinsdag 9.15: tot ziens, en voor velen van de groep: een geweldige zwangerschap en een gezond kind gewenst!     DOEG


15-11-2004   Van : Gryt Terpstra   Over : Zwemmen voor Baby's

Hallo, even een ervaring van een andere kant.  Ik ben begonnen met babyzwemmen toen onze dochter 11 maanden oud was, ze was toen 2 maanden bij ons.  Wij hadden haar opgehaald uit Guatemala en ze was nog wat huiverig voor lichamelijk kontakt.  Door het zwemmen heeft ze veel geleerd en moest ze wel op mij vertrouwen (anders ga je wel erg vaak kopje onder).  Ik ben er van overtuigd dat het zwemmen er toe heeft bijgedragen dat zij zich goed heeft kunnen hechten.  Bovendien geniet ze enorm van het zwemmen.  Nog een paar maandjes zwemmen we bij Barbara en dan komen we gewoon terug bij Juf Anky voor het A-diploma-zwemmen. 


22-09-2004   Van : Radboud Plaizier, vader van Ellen   Over : Zwemmen voor Baby's

Mijn ervaring:  Als "aanstaande" vader kun je wel gaan zwemmen, maar dat zal het gewicht en de omvang niet echt verlichten.  Maar vanaf 8 weken na de geboorte was Ellen van mij, wat zwemmen betreft !  Ellen is nu 14 maanden en vindt het zwemmen nog steeds leuk, en leuker worden !  En ik doe graag mee. 

Groeten Radboud (papa), Margreet (mama) en Ellen.


06-01-2004   Van : Marleen Klein   Over : Zwemmen voor Baby's


Ik zag dat ik een fotootje kan sturen !  Bij deze !
Ik ben zo trots op de foto dat ik hem hier graag
wil laten zien!

Groetjes, Marleen.


30-12-2003   Van : Papa van Joanne   Over : Zwemmen voor Baby's

Helaas, er moet weer wat geld verdiend worden, maar anders ...  Het is zo gezellig en leuk, en het zien dat je kind het nog leuk vindt ook ! ! !  Ik vind het jammer er (tijdelijk) niet meer bij te kunnen zijn.


23-08-2003   Van : Dikkers   Over : Anky.Zwemmen algemeen

Hoi Anky, wat leuk om jouw hier tegen te komen.  Ook wij, Steffie en Remco, hebben met plezier bij jouw gezwommen.  Eerst op zwangerschaps-zwemmen en daarna babyzwemmen.  Heerlijk. Bedankt voor de fijne uurtjes, en mischien tot ziens bij het leszwemmen.  Groetjes van ons.


21-08-2003   Van : Femke Eisma   Over : Zwemmen voor a.s. Moeders

Hallo iedereen !!!

Drie weken geleden ben ik begonnen met 'zwemmen voor aanstaande moeders'.  Ik was toen 21 weken. Ik vind het ontzettend gezellig.  Lekker bijkletsen en elkaar enge bevallingsverhalen vertellen.  Ook is het enig om al die buiken te zien groeien.

Maar het voornaamste zijn natuurlijk de ontspanningsoefeningen.  Na het zwemmen zou ik het liefst op een bed weg gevoerd willen worden.  Ik slaap dan ook altijd heerlijk op woensdagavond.  Het is heerlijk om onspannen en 'gewichtloos' bezig te zijn in het water.  Pas wanneer je uit het water komt merk je wat een gewicht die buik van je begint te krijgen.  Een hele aparte gewaarwording.  Iedere week weer.

Ik ga zo lang mogelijk door met zwemmen en ik denk dat ik na de bevalling terug kom voor het babyzwemmen.  Het lijkt me heerlijk om met mijn kindje bezig te zijn in het water.

Groetjes Femke.


03-08-2003   Van : Frederika Douma   Over : Zwemmen voor Baby's

Hallo Anky.  Hier een bericht van de familie Postma.  We zwemmen nu voor de derde keer bij jouw en het blijft leuk.  Leon, onze oudste, heeft nu al z`n A en B diploma en is nog maar net 6, Nino heeft ook bij jouw gezwommen en zwemt nu nog bij Barbara.
Sena, de jongste, is nu 2x wezen zwemmen en volgens mij wordt dat ook een waterrat, hij heeft zelfs in Spanje al in de zee gzwommen.

Groetjes, Frederika en haar boys.


05-03-2003   Van : Valerie Oosterbaan   Over : Zwemmen voor a.s. Moeders

Toen ik 20 weken zwanger was begon ik met zwemmen voor aanstaande moeders.  Wat was dat genieten elke week!  Heerlijk gewichteloos in het warme water ontspannen.  En wat was het leuk om elke week weer te zien dat iedereen weer een beetje boller werd !  Ik heb echt genoten van al die zwemuurtjes, ik raad het echt iedereen aan !  En nu onze zoon Mika geboren is, starten we binnenkort natuurlijk ook met babyzwemmen ! 

Tot snel Anky ! Groetjes Valerie en Mika


10-01-2001   Van : Muriel Wetting   Over : Zwemmen voor Baby's

Hallo Anky,

Toen mijn moeder 4 maanden zwanger was van mij gingen we bij jou op zwemmen voor aanstaande moeders.  Nou toen vond ik het ook al leuk hoor. 
Maar nu we op baby zwemmen zitten bij jou, vind ik het nog veel leuker.  Elke woensdagavond zijn we van de partij, de ene week zwem ik met mijn papa en de andere week met mijn mama.  Ik vind het bere-leuk zo lekker spatten en spelen in het water.  Af en toe spat ik papa en/of mama ook lekker nat. 

Heel veel zwemgroetjes van Muriel


10-01-2001   Van : Justin v/d Werf   Over : Zwemmen voor Baby's

Hoi Anky,
Ik ben Justin, je weet wel die vrolijke baby op donderdag ochtend.  Ik vind zwemmen bij jou fantasties, lekker spatten en gek doen.  Als ik het water zie bent ik al door het dolle heen !!!  Als we weer naar huis gaan ben ik bekaf van het spelen, dan kan ik wel een winterslaap houden.  Soms moet ik weleens op m'n moeder letten, maar al die andere kindjes zijn dan veel interessanter natuurlijk en dan ga ik perongeluk weleens onder water, lachen joh!!  Ik hoop dat we dit nog heel lang kunnen doen, vooral samen met mama.  Lekker knuffelen in het water.  Tot donderdag maar weer, veel knuffels van Justin.


10-01-2001   Van : Chantal van Sluys   Over : Anky.Zwemmen algemeen

Drie maanden zwanger was ik, toen ik bij Anky met zwemmen voor aanstaande moeders begon.  Oefeningen doen en lekker ontspannen in het warme water: heerlijk.  Zeker als je buik inmiddels is uitgegroeid tot een ware "toeter" is het heerlijk om even gewichtloos in het water te dobberen.
Inmiddels is onze Britte bijna negen maanden oud en een waar waterratje.  Ze was acht weken oud toen ze voor het eerst ging "zwemmen".  Ze geniet wekelijks van het half uurtje waterpret: lekker slingeren, dobberen en knuffelen in het water! 

Zwemmen voor aanstaande moeders en babyzwemmen: een aanrader ! !



Wil je hier ook een bericht achterlaten? Klik op  >  >
om een stukje te schrijven. Heb je een fotootje?
Mail die dan naar de webmaster.

Voor klachten over de inhoud van deze pagina kun je mailen met de webmaster.


oktober 2015